Rabu, 10 Disember 2008

Tukar Engine Kancil 850 Standart ke 850..12 Valve (Japan Mari)

Salam,

Lama jugak aku tak update blog aku ni..Maafla agak sibuk kebelakangan ni..So hari ni aku nak story pasal kete kancil yang baru di upgrade engine nya..CC kete mungkin agak sama tapi valve dah berubah..so power skit la dari engine 850 yang standart tu..keje utk kete kancil ni tak makan masa yang lama 2 hari dah settle..biasa la kete kecik kan laju la skit kerja nya..

Untuk engine 850..12 valve ni harga dia takde la mahal sangat lebih kurang RM 600 dapat engine seketul..siap jepun mari lagi...bukan taknak cari engine asal 850 m'sia punya..dah depan mata ada yang lebih power n murah lebih baik angkat jer..aku ingat kalo engine standart yang m'sia punya pun dah makan dekat RM1k so better la ambik Japan punya jer..semua orang tau kan ketahanan barang2 Jepun ni lebih baik dari M'sia..so owner pilih sendiri la..mane yang terbaik utk kete dia..tapi bagi belah pihak workshop kami mengesyorkan barang2 jepun..sebab kalo nak diikutkan kan Kancil ni copy Daihatsu seketul2 so sendiri mau pikir la..hu3x...

Kat bawak ni aku masuk kan beberapa gambar time diorang buat kerja utk kete kancil ni..korang tgk la..ok..


Tu si Azim tgh check minyak brake...blakon lebih budak ni..dah la Azim jgn blakon lebih..

Ni la engine tu..nampak buruk tapi tunggu la lpas di cuci..tgk la perubahan nya..

Ni la engine tadi..tgkla perbezaan lepas di cuci..cun melecun tu...

Si Ijoy dgn Si Botak tgh bincang pasal aper tah??2 ekor ni pun kuat berlakon jer..sembang jer lebih..dah2 pegi buat kerja...






2 ulasan:

Hossana Boy berkata...

hi, saya nak convert 660 ke 850
boleh ker engine seperti di atas.

berapa eh??

kedai lokasi kat mana??

ada pakej ker???

Dean Grimm Reaper berkata...

saya pun nk tukar bro kalau harga macam tu.
Enjin tu bro boleh dapat lagi tak???
Kalau boleh, nak tukar juga...
Dean.0193961515